Om MSM-stiftelsen

Om stiftelsen MSM

Stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM) ble etablert i 1989 og arrangerte det første Midnight Sun Marathon i 1990. MSM har siden utviklet seg til å bli en organisasjon som markedsfører og arrangerer ulike sports- og kulturarrangement i Tromsø. Formålet med MSM er også å bidra økonomisk til idrett- og veldedige formål. Bidrag gis til lag og foreninger som stiller med dugnadsinnsats under våre arrangementer. I tillegg har stiftelsen de siste årene gitt MSM idrettsstipend til unge Nord-Norske idrettstalenter. Vi i stiftelsen Midnight Sun Marathon ønsker å bidra til å spre løpeglede til alle, uansett fysisk form, alder og personlige mål.

Våre faste årlige arrangement er Mørketidsløpet i januar,  Samisk Uke i februar, Arctic Snowshoe Race i mars, Midnight Sun Marathon i juni og Tromsø Mountain Challenge i august. Mørketidsløpet og Midnight Sun Marathon er gateløp. Tromsø Mountain Challenge er en helg med terrengløp og motbakkeløp. Arctic Snowshoe Race er et trugeløp. Samisk Uke er en kulturell uke i februar med NM i lassokasting og reinkjappkjøring på helgen.

MSM Idrettsstipend

Stiftelsen Midnight Sun Marathon delte ut den første MSM-idrettsstipend for unge utøvere i 2015, og har siden delt ut i alt 21 idrettsstipend.

I 2022 delte vi igjen ut totalt 100.000,- fordelt på fire idrettsstipend à 25.000,- til fire unge og nordnorske idrettstalent som hver har utmerket seg innenfor sin idrett. Stipendet gis til yngre utøvere i etableringsfasen og som tilhører toppen innen sin idrettsdisiplin. Utøveren skal kunne vise til regionale og/eller nasjonale plasseringer innen sin idrett. Kandidatene nomineres av folket, sitt lag og sin krets. Blant de nominerte velges ti som går videre og som publikum kan gi sin stemme til. De fire som blir tildelt stipend avgjøres av folkets stemmer samt en jury bestående av representanter fra MSM.  Hvorvidt MSM deler ut stipend er avhengig av økonomien i stiftelsen.

De fire stipendene fra MSM stiftelsen tildeles i 2022 til:

  • Sivert Silsand Gerhardsen, Skiskyting, Tromsø skiskytterlag
  • Preben Horven,  Langrenn, Bossmo & Yttern IL, Rana kommune
  • Tvillingene Astrid og Eline Vaeng Bernhardsen er tildelt en stipend sammen, Tromsø skiklubb Langrenn jenter 16,
  • Martin Higraff, Styrkeløft, Tromsø Atletklubb

Utdelingen skjer under Midnight Sun Marathon lørdag 18. juni kl. 17:00 på Stortorget

Vi gir tilbake til idretten

Hvert år utbetaler vi bidrag til lag og frivillige organisasjoner som stiller med funksjonærer på våre arrangementer. Dermed bidrar MSM økonomisk til mange ulike idrettslag og foreninger.  I 2019 bidro MSM med rundt en million kroner til idrettslige og humanitære formål. Stiftelsen har siden 2015 delt ut 21 idretts-stipend til unge idrettstalenter fra Nord-Norge.  Også næringslivet i regionen har store ringvirkninger av arrangementene. Beregningene fra Innovasjon Norge viser at våre to arrangement, Mørketidsløpet og Midnight Sun Marathon bidro i 2019 til en økt omsetning på 75 millioner kroner og verdiskaping i regionen på 55,7 millioner kroner.

Våre dyktige og imøtekommende funksjonærer er med på å skape gode og positive opplevelser for deltakerne. Mange av de tilreisende setter stor pris på kontakten med funksjonærene. Årlig tar tusenvis av mennesker turen til Tromsø for å delta i våre arrangement. For mange er dette det første møte med Arktis og Nord-Norge.

Bærekraft og miljø

Vi arbeider hver eneste dag for bedre miljø og klima, og stiftelsen Midnight Sun Marathon arbeider nå mot å bli sertifisert som miljøfyrtårn.

Som godkjent Miljøfyrtårn vil vi ta grep for å bli enda grønnere i våre arrangement. Dette vil påvirke mye av det vi driver med i hverdagen, blant annet økt kildesortering og fokus på mer bærekraftige produkter. Vi er mer bevisst på hvilke områder vi kan bidra.

Klimaregnskap

Vi prioriterer videre med å ha et bevisst forhold til å gjøre bærekraftige innkjøp. Vi vil prioritere samarbeid med miljøsertifiserte virksomheter og innkjøp av miljømerkede og økologiske produkter i den grad det er økonomisk forsvarlig.

Ansatte

Nils I. Hætta

Nils er vår fantastiske daglige leder som har jobbet for MSM siden 1996(!). Han er fra Kautokeino i Finnmark og Samisk. Han har vært over gjennomsnittlig aktiv hele livet og liker best løping, trugeløping og isfiske. Han har utrolig mye erfaring fra idrettsarrangementer og var involvert i OL Lillehammer 1994. Han har nylig etablert Tromsø Trugeklubb og deltar fortsatt i løp og trugeløp.

nils@msm.no

Janne Aune

Janne er det nyeste medlemmet av MSM teamet. Hun arbeider med strategi, bærekraft, utvikling og prosjekter. Deriblant opprettelse av ny friluftsmesse som skal være under Tromsø Mountain Challenge-helgen. Hun ønsker å skape arrangementer som er for alle. Janne er vokst opp i Tromsdalen og elsker å være ute i naturen. Hun er omsorgsfull og skaper et godt arbeidsmiljø med sitt positive vesen. Hun liker også å ta på løpeskoene i ny og ne.

janne@msm.no

Innika De Rosa

Innika er den yngste og mest sprudlende ansatte på kontoret, og som brenner for løping. Hun kommer fra Australia, men er glad for å kalle Tromsø sitt hjem. Hun er ansvarlig for arrangementer og markedsføring, samt være i kontakt med deltakere, sponsorer og samarbeidspartnere. Når hun ikke er på kontoret er hun mest sannsynlig å trener, lager mat eller med venner.

innika@msm.no