Info Samisk uke

Før Samisk Uke

Om Reinkappkjøring

NM reinkappkjøring sprint er blitt arrangert i Storgata i Tromsø siden 2004. Deltakerne i NM må kvalifisere seg gjennom uttaksløp. Uttaket gjøres av Samenes Idrettsforbund  SVL 

Disse reinsdyrene trenes spesielt for denne idrettsgrenen og kan nå en toppfart på opp mot 60km/t. Ofte er det så jevnt mellom reinsdyrene at vi må bruke målfoto som tar inntil 2000 bilder i sekundet for å avgjøre hvem som er vinneren. Sprint i reinkappkjøring er på 201m og den offisielle verdensrekorden er på 14:96 sekunder og innehas av Anders Nils K. Eira fra Karasjok.

Billetter

ReinkappkjøringPris
VoksenNOK 200,-
Barn under 16 årGratis
Priser 2024

Billetter til arrangementet kan kjøpes i vår stand på Arktisk marked på Stortorget dagen før løpet, eller på arenaen på løpsdagen. Du kan betale med VIPPS, kontanter eller kort.

Under Samisk Uke

Program

Programmet vil bli oppdatert fortløpende.

Arktisk Vintermarked

Er du utstiller kan du booke standplass her

Etter Samisk Uke

Bilder & videoer

Vi har fotografer som tar bilder for oss under løpet, både ute i løypa og ved mål. Siden fotografene våre forflytter seg under løpet så har vi ingen garanti for at vi får bilder av alle løperne. Bildene kan sees på våre Facebook-sider noen dager etter løpet, når vi er kommet ajour.