Info Samisk uke

Før Samisk Uke

Om Reinkappkjøring

NM reinkappkjøring sprint er blitt arrangert i Storgata i Tromsø siden 2004. Deltakerne i NM må kvalifisere seg gjennom uttaksløp. Uttaket gjøres av Samenes Idrettsforbund  SVL 

Disse reinsdyrene trenes spesielt for denne idrettsgrenen og kan nå en toppfart på opp mot 60km/t. Ofte er det så jevnt mellom reinsdyrene at vi må bruke målfoto som tar inntil 2000 bilder i sekundet for å avgjøre hvem som er vinneren. Sprint i reinkappkjøring er på 201m og den offisielle verdensrekorden er på 14:96 sekunder og innehas av Anders Nils K. Eira fra Karasjok.

Billetter

ReinkappkjøringPris
VoksenNOK 200,-
Barn under 16 årGratis
Priser 2024

Billetter til arrangementet kan kjøpes i vår stand på Arktisk marked på Stortorget dagen før løpet, eller på arenaen på løpsdagen. Du kan betale med VIPPS, kontanter eller kort.

Under Samisk Uke

Ankomst & Parkering

Mer informasjon kommer nærmere arrangementet.

Program

Programmet vil bli oppdatert fortløpende.

Arktisk Vintermarked

Er du utstiller kan du booke standplass her

Etter Samisk Uke

Bilder & videoer

Vi har fotografer som tar bilder for oss under løpet, både ute i løypa og ved mål. Siden fotografene våre forflytter seg under løpet så har vi ingen garanti for at vi får bilder av alle løperne. Bildene kan sees på våre Facebook-sider noen dager etter løpet, når vi er kommet ajour.